BORÇLAR YAPILANDIRILDI

  • 07.03.2017

Söz konusu bir şirketin sağlığı olduğunda finansallar kritik önem taşıyor. Şirketler de bu yıl hiç olmadığı kadar hassas yaklaşıyor. Borçlarını yeniden yapılandırı­yor, nakit akışını en ideal seviyeye çekmeye çalışıyorlar.

Oti Holding, bu konuda en hassas şirketlerden... Kreditörleriyle kredi borçlarını orta vadeli olarak tekrar yapılandırdıklarını belirten Oti Holding Yönetim Kuru­lu Başkanı Ayhan Bektaş, “Nakit akışında bir küçülme olacak ama bunu başka destinasyonlarla telafi etmeye çalışıyoruz. Ayrıca Avrupa’da, özelikle de Almanya'da yapılanma hedefimiz var" diyor.

İnoksan, dengelenmiş nakit akımına ulaşmak için öncelikle yurt içi ve yurt dışı malzeme ve hizmet teda­rikçileriyle vade uzatma çalışmaları yürü­tüyor. Securitas, düzenli olarak alacakla­rım takip ederek riskini kontrol altında tutmaya ve nakit akışını planlamaya çalışıyor.

Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Eren Günhan Ulusoy da piyasadaki dal­galanmaları göz önünde bulundurarak risk yönetimi teknikleri üzerinde iyileş­tirme çalışmaları gerçekleştiriyor. Riskle­rin şirket finansalları üzerindeki negatif etkilerini hafifletmeye çalıştıklarını belir­ten Ulusoy, “Sektörün içinde bulunduğu düşük kâr marjı sorununu üretim ve tica­ri faaliyetlerimizi yeniden yapılandırarak aşmaya çalışıyoruz” diyor.

Yazının tamamını Capital Dergisi Mart 2017 sayısında bulabilirsiniz.