EN GÖZDE YATIRIM ALANI: LISANSLI DEPOCULUK

  • 07.03.2017

Son dönemde Anadolu'daki büyük gruplar arasında öne çıkan yatırım alanlarından biri lisanslı depoculuk oldu. I milyar TL cirolu Ulusoy Un'un sahibi Samsunlu Ulusoy Ailesi de bu alana yatırım yapanlardan. Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Eren Günhan Ulusoy, ilk lisanslı depo yatırımlarını Çorum Alaca'da 12 milyon TL'lik yatırımla hayata geçirdiklerini söylüyor.

İKİNCİ YATIRIM YOZGAT’A

Şirketin 2017'deki ikinci lisanslı depo yatırımı ise Yozgat'ta olacak. Yozgat'ta hayata geçecek lisanslı depo için 16 milyon TL yatırım yapacaklarını belirten Ulusoy, şöyle konuşuyor: "Lisanslı depoculuk Türkiye'de tarıma çağ atlatacak önemli bir uygulama. Biz de bu alanda faaliyet göstermek için Ulidaş'ı kurduk, ilk etapta Çorum Alaca'da 42 bin tonluk lisanslı depo inşaatını tamamladık ve lisans alma aşamasına geldik. Hedefimiz lisanslı depo kapasitemizi 322 bin 500 tona çıkarmak."

YENİ FABRİKA YATIRIMI

Ulusoy Un'un 2017'de yapacağı önemli yatırımlardan biri de Samsun'da kuracağı yeni un fabrikası olacak. Ulusoy, 2018'in ilk çeyreğinde hayata geçecek yeni fabrikanın 30 milyon TL'ye mal olacağını söylüyor.

Yazının tamamını Capital Dergisi Mart 2017 sayısında bulabilirsiniz.