İLK ÇEYREK DÖNEMIN EN GÜÇLÜ BILANÇOLARI

  • 17.05.2016

Endeksin 80.000’in altında kaldığı bu dönemde, yeni pozisyon açma niyetinde olanlar için bilançolar önemli bir kriter. Ekonomist Dergisi, buradan yola çıkarak bilançoları analiz etti.

Ekonomist’in net satış, esas faaliyet kârı ve net kâr artışına göre yaptığı analizde Ulusoy Un, net satış sıralamasında 16. sırada yer aldı.

Tablo Nasıl Hazırlandı?

Şirket bazında gelişmelere bakıldığında 2016 ilk çeyrek bilançoları tamamlandı. Endeksin 80.000’in altında kaldığı bu dönemde, yeni pozisyon açma niyetinde olanlar için bu bilançolar önemli bir kriter. Buradan yola çıkan Ekonomist Dergi’si üç başlıkta sanayi şirketlerinin bilançolarını analiz etti. Bu analizlerde satış geliri, esas faaliyet kârı ve net kâr rasyoları dikkate alındı.

2015 ilk çeyrek ve 2016 ilk çeyrek bilanço verileri üzerinden yapılan çalışmada sanayi şirketleri baz alındı. 2016 ilk çeyrek verilerine bakılarak, cirosu 25 milyon TL’nin altında kalan ve esas faaliyet kârı ve net kârı ekside olan şirketlerle her üç kalemde de geçen yılın altında performans sergileyen şirketler, liste dışı bırakıldı. Örneğin cirosu 25 milyon TL’nin üzerinde ve yüksek artış yakalayan bir şirketin net kârında veya esas faaliyet kârında gerilme varsa liste dışı tutuldu.

Ekonomist’in hazırladığı liste:

Haberle ilgili diğer detaylar Ekonomist’in bu haftaki sayısından okunabilir.