SAMSUN VE ÇORUM'DA 100 BIN TON DEPOLAMA KAPASITELI LISANSLI DEPO KURACAĞIZ

  • 26.12.2016

Ulusoy Un, global pazardaki etkin rolünü artırmak için lisanslı depo kurmaya hazırlanıyor. Halen beş kıtada, 82 ülkeye ihracat yapan firma, Samsun ve Çorum'da toplam 100 bin ton kapasiteli iki lisanslı depoyu inşa etmek için çalışma başlattı. Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Eren Günhan Ulusoy, "TMO tarafından gerçekleştirilen '1 Milyon Ton Hububat Depoları Kiralanması İhalesi'nin 60 bin tonluk Yozgat Sorgun kısmını almak için proje çalışmalarına başladık. Bu proje ile toplam depolama kapasitesini 200 bin tonun üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. Lisanslı depoları da ilgili çalışma kapsamında kuruyoruz." dedi.

Samsun'da günde 500 ton ve Çorlu'da günde 400 ton olmak üzere toplam 900 ton buğday işleme kapasiteli iki fabrikası ile sektöre hizmet verdilerini anlatan Eren Günhan Ulusoy, 100 bin tondan fazla tahıl stoklama kapasitesine sahip silp, depo ve serbest bölge depoları ile iç ve dış pazarda aktif olduklarının altını çizdi.

İhracatı artırmak için Afrika, Ortadoğu ve Uzakdoğu gibi büyüyen pazarlarda araştırmalar yaptıklarına dikkat çeken Ulusoy, 2015 yılında ihracatın tonaj bazında yüzde 50'den fazla artığını bildirdi. Söz konusu dönemde 170 bin tonun karşılığı 52 milyon dolarlık ihracat geliri elde ettiklerini kaydeden Ulusoy, "Üretim kısmında yurt içinde yüzde 1,5 ihracatta ise yüzde 6 pazar payımız var. Kapasite artışı için Samsun Gıda OSB'de sürdürdüğümüz fabrika yatırımımız ile günlük 900 ton buğday işleme kapasitemiz bin 500 tona çıkacak." diye konuştu.

Ekteki yazı Dünya Gazetesi'nde yayınlanmıştır.