ULUSOY UN Y.K. BAŞKANI EREN GÜNHAN ULUSOY, 40 GENÇ CEO LISTESINDE

  • 17.05.2016

Türkiye'nin önde gelen şirketlerinde CEO'luk koltuğunu yeni nesil kuşaklara emanet edenlerin sayısı hızla artıyor. Aile şirketlerindeki veliahtların yanı sıra profesyonel yöneticilerin iş hayatında tırmandıkları en tepe koltuklarda yaş ortalaması da düşüyor.

Dev holdinglerden küçük ve yenilikçi şirketlere kadar pek çok alanda, 40 yaş altı CEO'lara olan ilgi yükseliyor. Belki de bunun en önemli nedeni genç CEO'ların son 15 yılda ışık hızıyla hem iş yaşamına hem de toplumsal yaşama damgasını vuran teknolojik gelişmelere olan hakimiyetleri.

Bunun yanında genç CEO'ların erken yaşta iş hayatına atılmış olmaları da başka bir önemli etken. Fahrettin Ulusoy'un kurucusu olduğu Ulusoy Un'un CEO'su Eren Günhan Ulusoy da iş deneyimini erken yaşta edinen iş adamlarından. Babasından devraldığı şirketi Kasım 2014'te borsaya taşıyan ve şu an yıllık 1 milyar TL'yi aşan bir ciroyu yöneten Eren Günhan Ulusoy, iş dünyasında yükselmek isteyen genç yöneticilere 'algılarını açık tutmalarını, yeni bilgi ve tecrübelere karşı ise her zaman hevesli olmalarını' öneriyor.

Yazının tümü Ekonomist'in bu haftaki sayısından okunabilir.