ULUSOY UN, YENI YATIRIMLARLA KAPASITESINI ARTIRACAK

  • 26.05.2019

Samsun'un en büyük ihracatçıları arasında yer alan Ulusoy Un, bu yıl içinde hizmete almayı planladığı Samsun Gıda OSB'deki fabrikasıyla üretim kapasitesini güçlendirecek. Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Eren Günhan Ulusoy, Samsun'un potansiyelini ve sektörü Dünya'ya değerlendirdi.

Samsun'un sahip olduğu konumla Türkiye'nin toplam ticaretinde her dönem önemli pay aldığını vurgulayan Eren Günhan Ulusoy, şehrin bölgenin lokomotifi olduğu gibi Türkiye'nin de kuzeye açılan kapısı olduğunu dile getirdi. Ancak son yıllarda Samsun'un sanayi üretimindeki hızının diğer illere kıyasla düşük seviyede kaldığına dikkat çeken Ulusoy, özellikle OSB'lere daha fazla önem ve teşvik verilmesi gerektiğini ifade etti. Bu durumun işletme sayısı ve istihdamda artış sağlayacağını kaydeden Ulusoy, "Turizmde oldukça başarılı bir gelişim kaydeden ve yıllar içerisinde yapılan yatırımların karşılığını son birkaç senede fazlasıyla alan şehrimiz aynı gelişimi diğer sanayi alanlarında da göstermek zorunda" diye konuştu.

"Son dönemde iki önemli yatırım gerçekleştirdik"

Yıl içinde gerçekleştirdikleri yatırımlara da değinen Eren Günhan Ulusoy, yeni yatırımlar hakkında da şu bilgileri verdi: “Son dönemde gerçekleştirdiğimiz iki önemli yatırımımız var. Çorum Alaca ve Yozgat Sorgun'da bulunan iki lisanslı depomuz yeni hasat sezonunda da çiftçilerimize ürünlerini sağlıklı koşullarda ve güvenle depolama hizmeti vermeye devam edecek. Samsun Gıda OSB'de makine montaj çalışmaları devam eden yeni un fabrikası yatırımımızda da artık sona gelindi. Yılın ikinci yarısı ile beraber üretime başlayacak bu tesisle hem şehrimize hem de ülkemize son teknolojiye sahip yepyeni bir tesis kazandıracağız."

Bu haberin tamamı, 20 Mayıs 2019 Pazartesi günü Dünya Gazetesi'nde yayınlanmıştır.